< Alle onderwerpen
Afdrukken

Op-Art

Op-art, wat staat voor optische kunst, is een stroming in de kunstwereld die draait om het creëren van illusies van beweging, diepte en vorm op een plat oppervlak. Het werd populair in de jaren 1960.

Op-artkunstenaars gebruiken vaak geometrische vormen, zoals lijnen, cirkels en vierkanten, en spelen met kleurcontrasten om visuele effecten te produceren die de kijker laten denken dat het kunstwerk beweegt of trilt, zelfs als het eigenlijk stilstaat.

Deze kunststroming wil de perceptie van de kijker uitdagen en hen laten twijfelen aan wat ze zien. Door middel van nauwkeurige arrangementen van vormen en kleuren, creëren Op-art kunstenaars optische illusies die de grenzen van ons visuele begrip uitdagen.

Op-art is vaak heel dynamisch en fascinerend om naar te kijken, omdat het de kijker uitnodigt om te blijven kijken en te proberen te begrijpen hoe de illusie tot stand komt. Het is een kunstvorm die draait om de interactie tussen het kunstwerk en de toeschouwer, en het stimuleert vaak de zintuigen.

Inhoudsopgave
Scroll naar boven