< Alle onderwerpen
Afdrukken

Graffiti

Graffiti is een vorm van straatkunst waarbij kunstwerken, afbeeldingen, teksten of andere vormen van expressie worden aangebracht op openbare ruimtes, zoals muren, gebouwen, treinen, en andere oppervlakken. Het wordt vaak geassocieerd met stedelijke omgeving en straatcultuur.

Graffiti kan verschillende vormen aannemen, variërend van eenvoudige teksten en tags tot complexe en gedetailleerde muurschilderingen. Het wordt gemaakt met behulp van verschillende materialen, zoals spuitverf, markers, verfrollers, sjablonen, stickers, en andere gereedschappen.

Hoewel graffiti vaak wordt gezien als een vorm van vandalisme en illegale activiteit, wordt het ook erkend als een vorm van artistieke expressie en sociaal commentaar. Veel graffiti-kunstenaars gebruiken hun werk als een manier om politieke boodschappen, sociale kwesties, en persoonlijke expressie over te brengen.

Graffiti heeft een lange geschiedenis en heeft invloed gehad op de straatcultuur en moderne kunst over de hele wereld. Het blijft een belangrijk onderdeel van de visuele cultuur en de uitdrukking van creativiteit in stedelijke omgeving.

Inhoudsopgave
Scroll naar boven