< Alle onderwerpen
Afdrukken

Kubisme

Kubisme was een kunststroming die ontstond aan het begin van de 20e eeuw, voornamelijk geassocieerd met kunstenaars Pablo Picasso en Georges Braque. Deze stijl wordt gekenmerkt door het gebruik van geometrische vormen, zoals kubussen, cilinders en kegels, om objecten en figuren weer te geven.

In het kubisme werden objecten en mensen afgebeeld vanuit verschillende hoeken tegelijk, waardoor ze op een abstracte manier werden weergegeven. Het brak met de traditionele manier van schilderen, waarbij objecten vaak vanuit één perspectief werden afgebeeld.

Een belangrijk kenmerk van het kubisme was het gebruik van collage, waarbij verschillende materialen en texturen werden gecombineerd om een ​​compositie te maken. Kunstenaars experimenteerde met het gebruik van verschillende technieken en materialen om nieuwe visuele effecten te creëren.

Kubisme wordt vaak gezien als een van de eerste abstracte kunststromingen en had een grote invloed op de ontwikkeling van moderne kunst. Het daagde de traditionele ideeën over kunst en representatie uit en opende de deur naar nieuwe manieren van kijken en uitdrukken.

Inhoudsopgave
Scroll naar boven