Kunst op kantoor,je werk(plek) en bedrijven in 2024!

In een wereld waarin we een aanzienlijk deel van onze tijd op kantoor doorbrengen, wordt de inrichting en sfeer van deze werkruimten steeds belangrijker. Het is niet langer voldoende om simpelweg functionele werkplekken te bieden; werkgevers zoeken naar manieren om de werkomgeving te verbeteren, het welzijn van werknemers te verbeteren en de productiviteit te verhogen. Een effectieve manier om dit te bereiken is door kunst op kantoor te integreren.

Kunst op kantoor of voor je bedrijf gaat veel verder dan decoratie. Het heeft het potentieel om de sfeer te verbeteren, creativiteit te stimuleren en een gevoel van verbondenheid tussen medewerkers te creëren. Op deze pagina ga ik het uitgebreid hebben over kunst op je werk / kantoor welke voordelen dit allemaal kan opleveren.

Kunst kopen of huren!

Het kopen of huren van een kunstwerk voor op kantoor is een belangrijke beslissing die verschillende overwegingen met zich meebrengt. Beide opties hebben hun eigen voordelen en het is belangrijk om deze te begrijpen voordat je een keuze maakt die past bij de behoeften en doelstellingen van je bedrijf.

Het kopen van een kunstwerk voor op kantoor biedt permanente toegang tot een specifiek stuk kunst en kan op lange termijn een waardevolle investering blijken te zijn. Het stelt je in staat om  je kantoorruimte op maat te maken en een blijvende indruk te maken op werknemers en bezoekers. Bovendien kan het bezitten van een kunstwerk een gevoel van trots en eigenaarschap creëren binnen de organisatie, en het kan zelfs dienen als een symbool van de bedrijfscultuur en waarden. Het kopen van kunst kan een behoorlijke investering zijn, en het kan uitdagend zijn om het perfecte kunstwerk te vinden dat past bij de smaak en behoeften van je bedrijf.

Aan de andere kant biedt het huren van een kunstwerk voor op kantoor een flexibeler en kosteneffectiever alternatief. Het stelt je in staat om regelmatig te rouleren tussen verschillende kunstwerken, waardoor je kunt profiteren van variatie en nieuwe inspiratie kunt bieden aan werknemers. Daarnaast elimineert het huren van kunst de noodzaak van een grote investering, waardoor het toegankelijker wordt voor bedrijven met een beperkt budget. Het kan ook handig zijn voor bedrijven die nog niet zeker zijn welke kunststijl het beste past bij hun kantooromgeving, omdat het je de mogelijkheid biedt om verschillende opties uit te proberen voordat je een definitieve beslissing neemt. Het huren van kunst betekent dat je niet het permanente eigendom van een specifiek kunstwerk hebt en je kunt je beperkt voelen in je keuzemogelijkheden, afhankelijk van het aanbod van de verhuurder.

Kortom, of je nu kiest om een kunstwerk te kopen of te huren voor op kantoor, het is belangrijk om de specifieke behoeften en doelstellingen van je bedrijf in overweging te nemen. Beide opties bieden unieke voordelen en kunnen een waardevolle bijdrage leveren aan de esthetiek, cultuur en productiviteit van je werkomgeving.

Wist je dat Kunstuitleen.nl een uitstekende partner is als het gaat om het huren en kopen van kunstwerken? Je hebt keuze uit een collectie van meer dan 30.000 kunstwerken van bekende tot onbekende getalenteerde kunstenaars. Een voordeel van het huren is dat je de eerste maand gratis kunt genieten van het kunstwerk dat je huurt.


Is kunst kopen fiscaal aftrekbaar?

Wanneer een bedrijf kunst aanschaft, is het net als bij huren ook fiscaal aftrekbaar. De kosten voor de aanschaf van kunst worden beschouwd als reguliere kantoorkosten, vergelijkbaar met bijvoorbeeld de aanschaf van een mooie bureaulamp. Natuurlijk dient het bedrijf wel te kunnen aantonen dat deze uitgaven redelijke zakelijke kosten zijn.


Kies de geschikte kunst voor bij jou op kantoor / werkplek / bedrijf!

Er zijn verschillende soorten kunst die geschikt zijn voor kantoren, afhankelijk van de stijl, de cultuur en het imago van het bedrijf. Hier zijn enkele veelvoorkomende soorten kunst die vaak worden gekozen voor kantooromgevingen:

Schilderijen en prints: Schilderijen en prints zijn populaire keuzes voor kantoorwanden. Ze kunnen variëren van traditionele landschappen en abstracte kunst tot moderne werken. Het is belangrijk om schilderijen te kiezen die passen bij de esthetiek van het kantoor en die een positieve sfeer bevorderen.

Beeldhouwwerken: Beeldhouwwerken voegen een tastbare dimensie toe aan de kantoorruimte en kunnen een gespreksonderwerp zijn voor werknemers en bezoekers. Ze kunnen variëren van kleine sculpturen op bureaus tot grotere installaties in gemeenschappelijke ruimtes.

Fotografie: Fotografie biedt een scala aan mogelijkheden voor kunst op kantoor, van landschappen en stadsgezichten tot portretten en abstracte composities. Foto’s kunnen dienen als visuele verhalenvertellers en de identiteit van het bedrijf weerspiegelen.

Digitale kunst en media-installaties: Met de opkomst van digitale technologieën zijn digitale kunst en media-installaties steeds populairder geworden in kantooromgevingen. Deze kunnen dynamische, visuele ervaringen bieden en een eigentijdse uitstraling geven aan de ruimte.

Kunstwerken van lokale kunstenaars: Het ondersteunen van lokale kunstenaars door hun werk in het kantoor te tonen, kan niet alleen bijdragen aan de artistieke gemeenschap, maar ook een gevoel van verbondenheid met de lokale gemeenschap creëren.

Bedrijfsspecifieke kunst: Sommige bedrijven kiezen ervoor om kunstwerken te laten maken die specifiek zijn afgestemd op hun bedrijf en waarden. Dit kunnen op maat gemaakte schilderijen, sculpturen of installaties zijn die de missie en cultuur van het bedrijf weerspiegelen.

Functionele kunst: Naast puur decoratieve kunst kunnen bedrijven ook functionele kunstwerken integreren in hun kantooromgeving. Dit kunnen bijvoorbeeld kunstzinnige meubelstukken, lampen of zelfs akoestische panelen zijn die zowel chic als praktisch zijn.

Kortom, er zijn talloze mogelijkheden als het gaat om het kiezen van kunst voor kantoren. Het is belangrijk om kunstwerken te selecteren die niet alleen  aantrekkelijk zijn, maar ook passen bij de bedrijfscultuur en een positieve invloed hebben op de werkomgeving.


De voordelen van kunst op je werk / kantoor / bedrijf!

Kunst op je werk of kantoor kan een scala aan voordelen bieden, zowel voor werknemers als voor het bedrijf. Hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen:

Stimulering van creativiteit: Kunstwerken kunnen inspiratie bieden en het creatieve denken van werknemers stimuleren. Het zien van verschillende kunststijlen en expressies kan het vermogen van werknemers vergroten om buiten de gebaande paden te denken en innovatieve oplossingen te bedenken voor problemen.

Verbetering van de sfeer: Kunst kan een positieve sfeer creëren in de werkomgeving door kleur, textuur en visuele interesse toe te voegen. Dit kan bijdragen aan een ontspannen en aangename sfeer, waardoor werknemers zich comfortabeler en meer op hun gemak voelen tijdens hun werkzaamheden.

Stressvermindering: Het bekijken van kunst kan stress verminderen en een gevoel van kalmte en welzijn bevorderen. Kleurrijke en boeiende kunstwerken kunnen een afleiding bieden van de dagelijkse stress en drukte op het werk, waardoor werknemers zich kunnen ontspannen en opladen.

Bevordering van sociale interactie: Kunst op kantoor kan een gemeenschappelijk gespreksonderwerp bieden en de sociale interactie tussen werknemers bevorderen. Het delen van meningen en interpretaties over kunstwerken kan bijdragen aan een gevoel van verbondenheid en teamgeest binnen het bedrijf.

Identiteit en cultuur: Kunst kan dienen als een visuele weerspiegeling van de identiteit en cultuur van het bedrijf. Door kunstwerken te selecteren die passen bij de waarden en missie van het bedrijf, kunnen werkgevers een inspirerende en samenhangende werkomgeving creëren die de bedrijfscultuur versterkt.

Boost voor de productiviteit: Een aangename en inspirerende werkomgeving kan de productiviteit van werknemers verhogen. Door kunst op kantoor te integreren, kunnen werkgevers een stimulerende omgeving creëren die werknemers motiveert en aanmoedigt om hun best te doen.

Investering: Heb jij besloten om een kunstwerk te gaan kopen in plaats van te huren. Dan kun je dit gerust zien als investering, bij het kopen van het juiste kunstwerk, kun je over een aantal jaren zelfs winst maken als je het kunstwerk gaat verkopen. Buiten de winst zijn kunstwerken in het algemeen ook erg waardevast. 

Kortom, kunst op het werk biedt talloze voordelen die kunnen bijdragen aan een positieve werkomgeving en het algemene welzijn en succes van een bedrijf.


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven