Stap voor stap happy stones schilderen (de veel informatie) 2024

Regelmatig, bij een wandeling in het bos, kom ik happy stones tegen. Ik vind tegenwoordig wel minder happy stones dan in de corona tijd. Toch vind ik het nog steeds leuk om te kijken wat er is gemaakt en neem ik heel af en toe een steentje mee. Mijn dochter maakt regelmatig happy stones die we samen naar een leuke plek brengen zodat wij er anderen blij mee kunnen maken.

Deze pagina is gewijd aan de happy stones. Je leest hier wat happy stones precies zijn, hoe je zelf happy stones kunt maken, welke regels er zijn en nog veel meer. Ook heb ik de beste stiften en verf voor je op een rij gezet, mocht je zelf ook aan de slag willen gaan met de happy stones.

Wat zijn happy Stones? 

Happy Stones zijn kleine stenen die mensen versieren en vervolgens ergens buiten achterlaten voor anderen om te vinden. Ze zijn bedoeld om vreugde te verspreiden, een glimlach op iemands gezicht te toveren en een positieve boodschap uit te dragen. Het is een leuke manier om anderen op te vrolijken.

Het is een creatieve en leuke activiteit waarbij je anderen kunt verrassen en inspireren.


Hoe maak je Happy Stones? 

Het maken van Happy Stones is vrij makkelijk. Hieronder vind je een is basis stappenplan / Stap voor stap:

 • Verzamel stenen: Zoek gladde stenen van verschillende groottes en vormen. Je kunt ze vinden op het strand, in parken of zelfs in je eigen tuin. Verder op de pagina lees je de beste adressen wat je goede happy stones kunt kopen.
 • Schoonmaken: Was de stenen grondig met water om vuil en stof te verwijderen. Laat ze vervolgens drogen.
 • Versieren: Gebruik verf, stiften en markers om de stenen te versieren.
 • Lakken (optioneel): Als je wilt dat je ontwerpen langer meegaan, kun je de stenen na het versieren verzegelen met een laagje transparante lak.
 • Laat ze achter: Nadat je je Happy Stones hebt versierd, kun je ze op openbare plaatsen achterlaten waar mensen ze kunnen vinden, zoals parken, speeltuinen of wandelpaden. Vergeet niet om de stenen op een respectvolle manier neer te leggen

Happy Stones ideeën!

De kans is groot door het bezoeken van deze pagina dat jij ook graag happy stones maakt of er mee wil beginnen. Het maken van een happy stone is niet lastig maar dit kan wel het geval zijn voor de inspiratie. Om je een beetje te helpen heb ik een aantal leuke ideeën voor je op een rij gezet, die je kunnen helpen bij het bedenken en maken van een prachtige happy stone.

 • Inspirerende citaten: Schrijf inspirerende citaten zoals “Wacht niet op een goede dag, maak er een!” “Pluk de dag” of “Wie vandaag leeft, heeft morgen een fijne herinnering.”
 • Dieren en Natuur: Schilder schattige dieren zoals lieveheersbeestjes, vlinders, of bloemen en bladeren.
 • Seizoensgebonden thema’s: Maak stenen die passen bij het seizoen, zoals paaseieren, zonnebloemen, sneeuwvlokken, kerstafbeeldingen etc.
 • Positieve symbolen: Teken symbolen van geluk, zoals regenbogen, hartjes, of gelukkige gezichten.

Laat je verbeelding spreken en geniet van het proces van het maken van Happy Stones!


Waar kun je happy Stones achter laten of vinden?

Goede plekken waar je Happy Stones kunt vinden zijn vaak dezelfde plaatsen waar mensen ze achterlaten. Veel mensen kiezen voor drukke plekken zodat de stenen ook gevonden worden en meegenomen kunnen worden. Lees verder op de pagina´s de regels en waar jij je het beste aan kunt houden als jij happy stones wil achterlaten. Maar eerst de plekken waar je de meeste kans hebt op happy stones en goede plekken om jouw happy stones achter te laten om bij iemand een glimlach op het gezicht te toveren en blij te maken.

 • Parken: Op bankjes, langs wandelpaden, bij speelplaatsen, fonteinen, ontmoetingsplaatsen of picknicktafels.
 • Stranden: Langs de kustlijn of op prominente plekken waar mensen vaak wandelen.
 • Wandel- en fietspaden: Langs routes waar mensen regelmatig wandelen, joggen of fietsen. Denk hierbij ook natuurgebieden bij bankjes, ingang van het bos, bij de parkeerplaatsen, etc.
 • Openbare plekken: Bushaltes, bij bankjes, treinstations, minibibliotheken, ingangen bij winkelcentra, etc. 

Houd je ogen open tijdens het wandelen of buiten zijn, want Happy Stones kunnen overal opduiken en je dag een beetje vrolijker maken!


Zijn er regels voor het zoeken en het achterlaten van Happy Stones?

Over het algemeen zijn er geen regels voor het zoeken en achterlaten van Happy Stones, maar er zijn wel een paar richtlijnen om rekening mee te houden:

 • Respecteer de omgeving: Laat geen stenen achter op plaatsen waar ze een gevaar kunnen vormen of overlast kunnen veroorzaken.
 • Neem er één: Het kan wezen dat er meerdere Happy stones liggen, neem er dan één mee en niet alles zodat iemand anders er ook van kan genieten. 
 • Verstoor geen privé-eigendommen: Laat geen stenen achter op privéterrein zonder toestemming.
 • Wees creatief en respectvol: Versier je stenen met positieve boodschappen en creatieve ontwerpen.
 • Houd rekening met de natuur: Gebruik geen plakoogjes of andere materialen die van de steen kunnen vallen.
 • Makkelijke vindplaats: Leg de steen ergens neer waar mensen hem gemakkelijk kunnen vinden en bij kunnen komen. 

Ik heb een Happy Stones gevonden en nu?

Gefeliciteerd! Als je een Happy Stone hebt gevonden. Er zijn hier een paar dingen die je kunt doen als jij een steen hebt gevonden. 

 • Geniet ervan: Neem even de tijd om te genieten van de vreugde die de vondst je brengt. Bekijk het ontwerp, lees eventuele boodschappen en laat het je glimlachen.
 • Deel je vondst: Als je wilt, kun je een foto van de Happy Stone delen op sociale media met de hashtag #HappyStones om anderen te inspireren en aan te moedigen om deel te nemen aan de vreugde verspreiding.
 • Houd het bij je of geef het door: Je kunt ervoor kiezen om de Happy Stone te houden als een klein aandenken of geluksbrenger. Als je echter het plezier wilt doorgeven, kun je ervoor kiezen om de steen opnieuw ergens anders achter te laten voor iemand anders om te vinden.

Waar kun je Happy Stones kopen? 

Action is een uitstekend adres waar je happy stones kunt kopen, helaas zitten de happy stones niet altijd vast in het assortiment. Een ander heel goed adres die altijd een mooi aanbod heeft is Bol.com. Hieronder vind je een paar prachtige Happy Stones pakketten. De Happy Stones worden aangeboden via een link.


Welke stiften zijn het meeste geschikt voor happy Stones?

Voor het versieren van Happy Stones zijn er verschillende soorten stiften die geschikt zijn, afhankelijk van je voorkeur en het gewenste effect. Hier zijn een paar opties: De stiften worden beschreven en met een link van Bol.com bied ik een aantal stiften aan die zeer geschikt zijn voor de happy stones.

Acrylverf stiften

Acrylverfstiften zijn speciaal ontworpen voor het schilderen op verschillende oppervlakken, waaronder stenen. Ze bieden levendige kleuren en goede dekking, en drogen snel op. Acrylverfstiften zijn duurzaam en bestand tegen water en UV-straling, waardoor ze ideaal zijn voor Happy Stones.

Permanent markers

Permanent markers, zoals Posca markers of Sharpies, zijn populair voor het versieren van stenen. Ze zijn gemakkelijk in gebruik, drogen snel en bieden een goede dekking. Zorg ervoor dat je markers kiest die bestand zijn tegen water en vervaging voor een langdurig resultaat.


Welke verf is geschikt voor happy Stones? 

Voor het schilderen van Happy Stones kun je het beste acrylverf gebruiken. Acrylverf is een veelzijdige verf die goed hecht aan verschillende oppervlakken, waaronder stenen. Hier zijn enkele redenen waarom acrylverf geschikt is voor het versieren van Happy Stones:

 • Goede dekking: Acrylverf biedt over het algemeen een uitstekende dekking, zelfs op onregelmatige oppervlakken zoals stenen. Hierdoor kun je levendige kleuren en gedetailleerde ontwerpen creëren.
 • Sneldrogend: Acrylverf droogt snel, wat handig is als je meerdere lagen wilt aanbrengen of als je niet lang wilt wachten voordat je de volgende stap kunt zetten in je creatie.
 • Duurzaamheid: Eenmaal opgedroogd, vormt acrylverf een stevige en duurzame laag die bestand is tegen verschillende weersomstandigheden. Dit maakt het ideaal voor het decoreren van stenen die buiten worden achtergelaten.
 • Gemakkelijk te gebruiken: Acrylverf is gemakkelijk te gebruiken en te mengen. Het kan worden aangebracht met kwasten van verschillende grootte, waardoor je zowel fijne details als brede vlakken kunt schilderen.

Zorg ervoor dat je acrylverf van goede kwaliteit gebruikt en eventueel water toevoegt om de verf te verdunnen voor een betere dekking. Hieronder vind je een aantal acrylverf sets die geschikt zijn voor de happy stones.


Hoe kun je het beste je Happy Stones beschermen, zodat je langer mooi blijven!

Om je Happy Stones goed te beschermen en ervoor te zorgen dat ze mooi blijven, zijn hier een paar tips:

 • Seal met vernis: Breng een laag transparante lak of vernis aan over je versierde stenen nadat de verf droog is. Dit helpt om de kleuren te beschermen tegen vervaging en slijtage door de elementen.
 • Andere materialen: Naast vernis kun je ook andere materialen gebruiken om je stenen te beschermen. Denk aan transparante nagellak of speciale steenlak.
 • Kies duurzame materialen: Gebruik hoogwaardige verf, markers of stiften die bestand zijn tegen water en UV-straling. Dit helpt om de levensduur van je ontwerpen te verlengen.

Vernis aanbrengen: Vernis is een transparante laag die je over je tekening aanbrengt. Het beschermt je Happy Stonestegen UV-licht en vocht, waardoor de kleuren langer mooi blijven. Je kunt kiezen voor een acrylvernis of een algemene vernis op waterbasis. Breng de vernis pas aan als de verf op de steen helemaal gedroogd is. Bij een spuitbus heb je minder last van uitgesmeerde verf, maar bij een kwast is het belangrijk om te wachten tot de verf volledig droog is. Laat elke laag vernis goed drogen voordat je de volgende laag aanbrengt.. Als de steen op een massieve ondergrond ligt, wacht dan tot de vernislaag helemaal droog is voordat je de andere kant doet.


Gouden tips voor het maken van Happy Stones

Op deze pagina hebben wij al vele tips en informatie gegeven, hieronder vind je de belangrijkste tips die je kunnen helpen bij het maken van de happy stones. De tips worden beschreven.

 • Kies de juiste stenen: Zoek gladde stenen met een plat oppervlak waarop je gemakkelijk kunt schilderen of tekenen. Stenen met een lichte kleur werken vaak het beste, omdat ze je ontwerpen beter laten opvallen.
 • Voorbereiding is belangrijk: Voordat je begint met schilderen of tekenen, zorg ervoor dat de stenen goed schoon en droog zijn. Dit helpt de verf beter te hechten en voorkomt vlekken of vervaagde kleuren.
 • Gebruik de juiste materialen: Kies verf, markers of stiften die geschikt zijn voor het schilderen op stenen en die bestand zijn tegen water en UV-straling. 
 • Wees creatief: Laat je creativiteit de vrije loop en experimenteer met verschillende ontwerpen, kleuren en patronen. 
 • Voeg een boodschap toe: Overweeg om een ​​positieve boodschap of een bemoedigend woord toe te voegen aan je Happy Stones. Dit kan een glimlach op iemands gezicht toveren.
 • Laat het drogen en seal indien nodig: Laat je ontwerp volledig drogen voordat je de steen achterlaat. Als je wilt dat je ontwerp langer meegaat, kun je overwegen om het te sealen met een laag transparante lak of vernis.
 • Heb plezier!: Het belangrijkste is om plezier te hebben tijdens het maken van je Happy Stones. Geniet van het creatieve proces en de vreugde die je kunt verspreiden met je mooie creaties!

Bol AlgemeenBol Algemeen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven