Gratis het Natuurmuseum Fryslan bezoeken in 2024

In 2023 heeft het natuurmuseum Fryslan iedereen getrakteerd op de gratis donderdag. Dit was een groot succes en op deze donderdag mocht het museum ook vele bezoekers ontvangen. In 2024 wordt er weer getrakteerd, dit jaar kun je op dinsdag het museum gratis bezoeken. 

Dit geldt voor alle dinsdagen buiten de officiële schoolvakanties (Dit geldt voor de vakanties in de regio´s Noord, Midden en Zuid). 

De gratis dinsdagen zijn gericht op individuele bezoekers en niet voor schoolgroepen. 

OnderWaterSafari kun je met een korting bezoeken. Voor slechts € 1,- per persoon. Reserveren is wel aanbevolen omdat er maar een bepaald aantal plekken per dag beschikbaar zijn.  

Natuurmuseum Fryslan is hele jaar tijdens openingstijden gratis te bezoeken met een museumjaarkaart.


Natuurmuseum Fryslan

Natuurmuseum Fryslân, gelegen in het hart van Leeuwarden, nodigt bezoekers uit om de wonderen van de (Friese) natuur te ontdekken. Het museum biedt een boeiende mix van tentoonstellingen, activiteiten en educatieve programma’s voor alle leeftijden.

Naast vaste presentaties vind je ook wisselende exposities. Hieronder geef ik een impressie van wat je kunt verwachten in het Natuurmuseum Fryslan. Tot en met 2 juni is er een tentoonstelling rond het Nederlands Kampioenschap Prepareren. (dieren opzetten)

Enkele van de vaste presentaties zijn: De onderwatersafari, Darwins zolder, Kapitein Severein en diverse zoogdieren in de walviszaal. 

De onderwatersafari is een echte aanrader zowel voor volwassenen als voor kinderen en daarom ook een beschrijving hieronder. 

De OnderWatersafari is een echte interactieve ride. Bezoekers stappen in een voertuig waarmee ze een reis maken door de onderwaterwereld van Nederland. Van het zoete water van sloot en plas naar het zoute water van de Waddenzee. Onderweg zien ze wat er allemaal onder de waterspiegel leeft en gaan ze op zoek naar de Big Five van de onderwaterwereld van Nederland: de bever, otter, meerval, zeehond en bruinvis!

Het museum heeft ook een mogelijkheid om een kopje koffie te drinken, een leuk winkeltje met vele boeken, edelstenen en speelgoed gericht op het museum. 

Leuk om te weten voor de dinosauriërs fans, er komt namelijk weer een dinosaurus naar het museum. De Triceratops is van 8 juli t/m 21 augustus te zien in een speciaal daarvoor opgezet pop-up museum in de Blokhuispoort, een samenwerking tussen Naturalis Biodiversity Center, dbieb en Natuurmuseum Fryslân.


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven