De top 7 van de leukste Lego Art Bouwpakketten 2024

Lego Art is een relatief nieuw concept dat geïntroduceerd is door de Lego Groep en het stelt liefhebbers in staat om ingewikkelde, mozaïekachtige kunstwerken te creëren met behulp van Lego-steentjes. Het biedt een unieke manier voor mensen om hun creativiteit tot uiting te brengen, terwijl ze ook eer betuigen aan iconische popcultuurfiguren, beroemde kunstwerken en bekende personages.

Hier zijn enkele belangrijke aspecten van Lego Art:

Mozaïekbouwtechniek: Lego Art draait voornamelijk om de mozaïekbouwtechniek, waarbij individuele Lego-studnoppen in een rooster worden gerangschikt om een afbeelding of patroon te vormen. Deze mozaïeken kunnen variëren van eenvoudige pixelkunstontwerpen tot zeer gedetailleerde portretten.

Meerdere Ontwerpen in één Set: Lego Art-sets worden meestal geleverd met instructies en steentjes om meerdere ontwerpen te maken. Een enkele set kan bijvoorbeeld portretten van verschillende personages uit een populaire film franchise of variaties van een iconisch kunstwerk bevatten.

Iconische Thema’s: Lego Art omvat een breed scala aan thema’s, waaronder popcultuur, muziek, film en kunstgeschiedenis. Sommige sets bevatten beroemde muzikanten, zoals The Beatles of Iron Maiden, terwijl andere personages uit films en zijn afbeeldingen van kunstwerken.

Kunstwerk: Eenmaal voltooid, heb je een prachtig Lego Art-creaties in kunstwerk. Ze kunnen ingelijst en aan de muur gehangen worden, waardoor ze een vleugje geeky elegantie toevoegen aan elke kamer.

Aanpassing: Hoewel Lego Art-sets worden geleverd met vooraf gedefinieerde ontwerpen, genieten liefhebbers er vaak van om hun creaties aan te passen door hun eigen unieke accenten toe te voegen of door meerdere sets te combineren om grotere, complexere kunstwerken te maken.

Collector’s Items: Sommige Lego Art-sets worden uitgebracht als limited editions of exclusieve samenwerkingen, waardoor ze zeer gewilde verzamelobjecten zijn onder fans en verzamelaars.

Over het algemeen biedt Lego Art een creatieve uitlaatklep voor Lego-liefhebbers van alle leeftijden, waardoor ze hun liefde voor bouwen kunnen combineren met hun passie voor kunst

Voor deze pagina heb ik de top 7 van de mooiste Lego Art bouwpakketten voor je op een rij gezet. De Lego Art kunst bouwpakketten worden uitgebreid beschreven. Als extra toevoeging heb ik een link van Bol.com geplaatst. Via deze link kun je het pakket eenvoudig en snel bestellen.

LEGO ART Moderne kunst – 31210

Ontdek je creativiteit met deze LEGO ART Moderne kunst (31210) bouwset. Maak een persoonlijk en abstract LEGO kunstwerk door een verzameling kleurrijke elementen, waaronder rechthoeken, driehoeken en cirkels, met elkaar te combineren.

Er zijn geen verkeerde manieren om te creëren: experimenteer met deze moderne kunst set en maak plezier met de grenzeloze mogelijkheden. Het is onmogelijk om een fout te maken! De bijgevoegde bouwinstructies zijn er niet om je te vertellen wat je moet doen, maar om je te inspireren met afbeeldingen en suggesties voor je artistieke ontdekkingstocht.

Art sets bieden volwassen bouwers de kans om hun eigen fraaie muurkunstwerk te maken terwijl ze genieten van een ontspannende en boeiende bouwervaring. De sets om te knutselen voor volwassenen zijn geschikt voor iedereen met een passie voor muziek, kunst of films. Als je klaar bent, hang je je creatie aan je muur met behulp van het meegeleverde ophangelement. Deze LEGO kunst set is een geweldig cadeau voor tieners en volwassenen.

Afmetingen: deze LEGO Art set is ca. 32 cm hoog en 20 cm breed.

Bevat 805 onderdelen.


LEGO Art Wereldkaart – 31203

Altijd al je eigen kaart willen maken? Grijp nu je kans met deze gigantische LEGO® Art Wereldkaart (31203). Dit is de grootste LEGO set tot nu toe en biedt je de keuze uit 1 van de 3 opvallende kaarten om te bouwen en een mooi plekje te geven.

Focus op creativiteit
Met deze verrassende versie van de klassieke wereldkaart kun je je creativiteit aan iedereen laten zien. Bouw de kaart aan de hand van het voorbeeld of pas de oceanen aan en geef je eigen draai aan de wereld. Verplaats de landgedeelten op 1 van de 3 manieren om de wereld opnieuw in te delen en markeer bijzondere plekken met kleurrijke pinnetjes.

LEGO sets die bij je passen
Ontsnap even aan de drukte en ga helemaal op in een creatieve bouwuitdaging met dit indrukwekkende kunstwerk. Dit model maakt deel uit van een collectie inspirerende LEGO sets voor volwassenen die zijn geïnteresseerd in kunst, design, architectuur en popcultuur. Een prachtig cadeau voor jezelf of een hobbyist in je leven die klaar is voor een nieuw project.

Producteigenschappen:

 • Bouw de wereld op jouw manier met deze prachtige LEGO® Art Wereldkaart (31203). Kies 1 van de 3 verschillende unieke indelingen van de wereldkaart en geniet van een volledig vrije, uitdagende bouwervaring.
 • Maak je hoofd leeg met deze LEGO® set met maar liefst 11695 onderdelen, waaronder 40 platen voor aan de muur, een omlijsting van LEGO stenen, 2 unieke ophangelementen en een tegelwipper voor eenvoudig herbouwen.
 • In deze set komen je passie voor reizen en creatieve uitdagingen samen.
 • Zet tijdens het bouwen de soundtrack op en ga al luisterend op een audioreis rond de wereld.
 • Kom helemaal tot rust en doe nieuwe energie op.
 • Bouw deze unieke, op de diepte van de oceanen geïnspireerde wereldkaart met levendige, opvallende kleuren als achtergrond en geef hem een prominent plekje.
 • Je kunt de kaart aanpassen aan jouw visie op de wereld voor nog meer bouwplezier.
 • De kaart is ca. 65cm hoog en 104cm breed.
 • Een uitdagende activiteit voor jezelf of een kaartenliefhebber in je omgeving die dol is op knutselprojecten.
 • Alleen het uitpakken van de doos is al een bijzondere ervaring.
 • De fraai uitgevoerde instructies vormen een informatieve en stressverlichtende routekaart om dit indrukwekkende bouwwerk te maken.
 • De LEGO® Art sets zijn prachtige verzamelobjecten voor volwassenen om aan de muur te hangen of ergens neer te zetten.

LEGO Art Elvis Presley “The King” – 31204

Muziekliefhebbers en fans van Elvis Presley opgelet! Wij hebben de perfecte set voor jou. Creëer 1 van de 3 portretten van deze iconische artiest met deze LEGO® Art Elvis Presley “The King” (31204) set. Tijdens het bouwen ontwikkel je ook nog andere zinvolle dingen, zoals een zenruimte waar je met elke steen die je op zijn plek klikt steeds rustiger wordt.

Laat je passie zien
Bouw 1 van de 3 muurkunstwerken van Elvis Presley door de jaren heen – zijn beginjaren, zijn hoogtepunt en een van later in zijn carrière. Kun je niet kiezen? Combineer de 3 sets dan voor het ultieme verzamelobject! Tijdens het bouwen kun je de QR-code scannen en de Soundtrack beluisteren. Met de bijna 2 uur aan content kun je je echt onderdompelen in het project. Werk het kunstwerk af met een steentje met de handtekening van Elvis Presley erop en daarna is hij klaar om ergens op te hangen of neer te zetten.

Wat ga jij maken?
Maak kennis met LEGO sets voor volwassenen. Een ruimte om je te ontspannen en gedetailleerde modellen te bouwen die een ode brengen aan de wereld van entertainment, motorsport, reizen, gamen, sport, wetenschap, technologie en geschiedenis.

Producteigenschappen:

 • Keuze uit 3 designs – Ontdek de verschillende gezichten van dit icoon tijdens het bouwen van deze LEGO® Art Elvis Presley “The King” (31204) muurkunstset die bestaat uit een portretset met 3 bouwopties
 • Deze mogen gezien worden – Dit 3445-delig LEGO® hobbyproject bestaat uit 9 platen voor aan de muur, een tegel met de handtekening van Elvis Presley erop, 2 ophangelementen, een elementensplitser en een van stenen gebouwde lijst
 • Speciaal voor fans van Elvis Presley – Breng een ode aan de King of Rock & Roll en maak een LEGO® portret van de zanger in zijn beginperiode, tijdens het hoogtepunt van zijn roem of van later in zijn carrière
 • Ga op zoek naar je creatieve zone – Dompel je onder in totale ontspanning en concentratie met de Soundtrack die zorgt voor onverwachte details tijdens het creëren van dit kunstproject
 • Laat je passie zien – Wil jij je creativiteit tot het uiterste op de proef stellen? Gebruik dan alle drie de sets en maak daar een gecombineerd kunstwerk van Elvis Presley van om in je huis of op je werk op te hangen
 • Prachtig cadeau – Deze LEGO® Art set is ca. 40 cm x 40 cm groot en kan aan de muur worden opgehangen of bijvoorbeeld op een plank worden neergezet. Je kunt de set ook cadeau doen aan muziekliefhebbers of fans van Elvis Presley
 • Geïllustreerde gids – Dankzij de fraai uitgevoerde instructies word je helemaal meegenomen in het bouwproces en ontdek je allerlei interessante feitjes over het multitalent Elvis Presley voordat je aan de slag gaat met bouwen.

LEGO Ideas Vincent van Gogh – De sterrennacht

oncentreer je en bouw je eigen LEGO Ideas Vincent van Gogh – De sterrennacht (21333) 3D afbeelding. Dit indrukwekkende replicamodel is geïnspireerd op één van de beroemdste kunstwerken van Vincent van Gogh: De sterrennacht, te zien in het Museum of Modern Art (MoMA) in New York. Ontdek innovatieve bouwtechnieken waarmee je Van Goghs wervelende penseelstreken vastlegt en hang jouw meesterwerk als decoratie aan de wand of zet het ergens neer in huis.
Deze gedetailleerde LEGO versie van het beroemde schilderij wordt geleverd met een verstelbare standaard waarop je de minifiguur van Vincent van Gogh kunt plaatsen, samen met zijn penseel, palet en ezel.

Maak kennis met LEGO sets voor volwassenen. Neem tijd voor jezelf en kom helemaal tot rust met een creatieve activiteit. Er is voor iedere interesse een LEGO bouwset: van kunst en architectuur tot films en muziek. Dit verzamelmodel bevat instructies die je stap voor stap door de boeiende, creatieve ervaring leiden. Een superleuk cadeau voor jezelf en een fraaie verrassing voor iedere liefhebber van kunst of huisdecoratie.

Eigenschappen:

 • 3D LEGO® kunstwerk (21333) van een meesterwerk van Vincent van Gogh – bouw de tijdloze schoonheid van Van Goghs schilderij uit 1889, De sterrennacht, na met deze LEGO Ideas bouw- en displayset voor volwassenen
 • Leg Van Goghs kleuren en penseelstreken vast – ontdek slimme bouwtechnieken om de wervelende wolken en glooiende heuvels van zijn schitterende kunstwerk na te maken
 • Verstelbare standaard voor de minifiguur van Vincent van Gogh – plaats de minifiguur met zijn penseel en palet voor een ezel met een gedrukte miniversie van De sterrennacht
 • Creatieve samenwerking – het Museum of Modern Art (MoMA) werkte vol trots samen met de LEGO Groep en de fan die de set heeft bedacht om dit project te kunnen delen met kunstliefhebbers over de hele wereld
 • Leuk cadeau voor volwassenen – trakteer jezelf of geef dit 2316-delige LEGO® Ideas model cadeau aan iemand die van design en klassieke schilderijen houdt voor een verjaardag, de feestdagen of een andere gelegenheid
 • Decoratief bouwwerk voor in huis – deze LEGO® versie van een kunstwerk van Van Gogh is ca. 28 cm hoog, 38 cm breed en 12 cm diep. Geef het een mooi plekje op een schap of hang het aan de muur met het inbegrepen haakje
 • Stapsgewijze bouwgids – de set bevat een geïllustreerd boekje met informatie over de fan die de set heeft bedacht en de LEGO® ontwerpers ervan, plus eenvoudig te volgen instructies waarmee het bouwen een peulenschil wordt
 • De keuze van LEGO® fans – dit bouwbare model voor volwassenen is een van de vele LEGO Ideas modellen die allemaal zijn ontworpen door een fan, waarna LEGO fans erop hebben gestemd en het door de LEGO Groep in productie is genomen

LEGO Art Hokusai – De grote golf, 3D Wanddecoratie

Liefhebbers van kunst en beroemde schilderijen zullen helemaal weg zijn van dit LEGO Art knutselpakket voor volwassenen. Met deze LEGO replica bouw je één van ’s werelds bekendste kunstwerken na: Hokusai’s De grote golf (31208). Geniet, kom volledig tot rust en dompel je onder in een creatieve activiteit.

Bouw een indrukwekkende versie van Hokusai’s beroemde schilderij De grote golf. Door met verschillende lagen van LEGO stenen aan de slag te gaan, creëer je een indrukwekkend kunstwerk vol diepte. Scan de QR-code en luister tijdens het bouwen van deze unieke 3D kunst voor aan de muur naar de speciale soundtrack, waarmee je nog meer opgaat in de ervaring. De decoratieve tegel met de handtekening van Hokusai maakt je ingelijste Japanse wanddecoratie helemaal af.

Met LEGO Art sets genieten volwassenen van een mindful bouwproject waarmee ze even helemaal tot rust kunnen komen. Kies uit een innovatieve reeks sets met LEGO decoratie, uit de wereld van kunst, muziek en film. Elk kunstwerk is de perfecte decoratie voor je huis of werkkamer. Verras een liefhebber van creatieve hobby’s met deze fantastische DIY set als verjaardagscadeau of voor een andere gelegenheid.

Afmetingen: ca. 52 cm hoog en 39 cm breed.
Bevat 1810 onderdelen.


LEGO ART The Rolling Stones – 31206

Ze zingen ‘You Can’t Always Get What You Want’, maar met deze LEGO Art The Rolling Stones (31206) knutselset kunnen volwassen fans van rock-‘n-roll muziek en de Stones één van de meest bijzondere logo’s ooit bouwen. Breng een ode aan de beroemde rockband en ervaar hoe je steen voor steen echte kunst voor aan de muur creëert, voor in huis of op kantoor.

Maak het iconische logo van The Rolling Stones na in 3D als eerbetoon aan het 60-jarig bestaan van de band. Scan de QR-code wanneer je aan de opvallende, organische vorm begint en luister naar de soundtrack met bijna een uur aan speciale content waarmee je nog meer opgaat in je project. Maak het kunstwerk af met een handtekeningtegel van de Stones en hang het als decoratie aan de wand, thuis of op kantoor. Dit woonaccessoire zal zeker veel bekijks krijgen. Betreed een creatieve zone en maak kennis met LEGO sets voor volwassenen.

Ontspan je en bouw gedetailleerde kunstwerken die een ode brengen aan de wereld van entertainment, reizen, gamen, sport, wetenschap, technologie, motorsport en geschiedenis. Fans van kunst en muziek van de Rolling Stones zullen deze set geweldig vinden. Het is een schitterend cadeau voor volwassenen die gek zijn op knutselen of bouwen aan een uitdagend maakproject. Afmetingen: ca. 57 cm hoog en 47 cm breed Bevat 1998 onderdelen


LEGO ART Bloemkunst – 31207

Met deze LEGO Art Bloemkunst (31207) set kun je jouw botanische creativiteit de vrije loop laten. Combineer opvallende kleuren met verschillende ontwerpmogelijkheden. Je kunt jouw fantasie ook tot bloei laten komen met je eigen motief. Geniet van de mooie bloemen en ervaar volop rust en ontspanning terwijl je elk onderdeel op zijn plaats klikt.

Een passie voor bloemen en knutselen
1 kunstwerk. 3 mogelijkheden. Open de doos en ontdek alle creatieve opties. Kies de bloemen en de kleurvarianten. Zet alles in elkaar en laat jouw kunstwerk vol trots zien. Maak het helemaal af met een witte omlijsting van LEGO stenen en hang vol trots het aan de muur of zet het op een plank.

Wat ga jij maken?
Betreed een creatieve zone en maak kennis met LEGO sets voor volwassenen. Ontspan je en bouw gedetailleerde siervoorwerpen die een ode brengen aan de wereld van kunst, natuur, entertainment, reizen, gamen, sport, wetenschap, technologie, motorsport en geschiedenis.


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven