De 10 leukste kunststeden / bestemmingen voor kunstliefhebbers

Ben je een kunstliefhebber die graag reist? Dan heb je geluk! In deze blog gaan we op een avontuurlijke ontdekkingstocht langs enkele van ’s werelds meest opwindende kunststeden en bestemmingen. Of je nu dol bent op schilderijen, beeldhouwwerken, architectuur of alles daartussenin, er is voor elk wat wils. 

In deze blog neem ik je mee naar bruisende steden en interessante bestemmingen met culturele schatten en onthullingen over verborgen kunst pareltjes die je zeker niet mag missen. Dus pak je koffer alvast en bereid je voor om ondergedompeld te worden in een wereld vol creativiteit, geschiedenis en verbluffende artistieke hoogtepunten die uitgebreid beschreven worden en zijn voorzien van tips.

Parijs – Frankrijk

Parijs, de stad van de liefde en de kunst, staat bekend om zijn rijke artistieke erfgoed en iconische kunstwerken. Het is een plek waar elke straathoek een verhaal vertelt en waar kunst ademt door de stenen van zijn eeuwenoude gebouwen.

Een must-visit voor elke kunstliefhebber is het beroemde Louvre Museum. Als ’s werelds grootste kunstmuseum herbergt het Louvre duizenden meesterwerken, waaronder de mysterieuze glimlach van de Mona Lisa van Leonardo da Vinci, de majestueuze Venus van Milo en het opwindende schilderij de Vrijheid leidt het volk van Eugène Delacroix.

Voor degenen die de impressionistische en post-impressionistische meesters willen bewonderen, is het Musée d’Orsay een niet te missen bestemming. Gehuisvest in een voormalig treinstation, toont dit museum een uitgebreide collectie van werken van kunstenaars als Monet, Van Gogh, Degas en Renoir.

Voor liefhebbers van moderne kunst is het Centre Pompidou een absolute must. Dit opvallende moderne kunst centrum herbergt een uitgebreide collectie moderne en hedendaagse kunst, evenals wisselende tentoonstellingen van internationale kunstenaars.

Naast de wereldberoemde musea (er zijn er nog meer) biedt Parijs een schat aan artistieke ervaringen buiten de muren van de musea. Van adembenemende straatkunst tot charmante kunstenaarswijken.

In de levendige wijk Montmartre kunnen bezoekers genieten van de bruisende sfeer van de Place du Tertre, waar kunstenaars al eeuwenlang hun werken verkopen op het plein, omringd door historische gebouwen en de majestueuze Sacré-Cœur-basiliek.

Le Marais, een trendy buurt vol met boetiekjes, galeries en kunstenaarsateliers, biedt een boeiende mix van moderne kunst en historische charme. Wandel door de kronkelende straatjes en ontdek verborgen juweeltjes van creativiteit op elke hoek.

In de kleurrijke wijk Belleville komen straatkunst en graffiti tot leven op de muren van gebouwen, steegjes en zelfs trappenhuizen. Verken de straten en laat je inspireren door de levendige kunstwerken die de buurt transformeren tot een openlucht galerie.

Het Père Lachaise-kerkhof, een van ’s werelds beroemdste begraafplaatsen, is niet alleen een rustplaats voor beroemdheden, maar ook een eerbetoon aan artistieke expressie. Bezoekers kunnen door de serene omgeving wandelen en prachtige grafmonumenten en beeldhouwwerken bewonderen die de verhalen van de overledenen vertellen.

En vergeet niet de prachtige gotische architectuur van de Sainte-Chapelle te bewonderen, bekend om zijn schitterende glas-in-loodramen die een meesterwerk van middeleeuwse kunst vormen.

Dit zijn slechts enkele hoogtepunten van de overvloed aan kunst die Parijs te bieden heeft. De stad ademt kunst en elke hoek biedt een nieuwe ontdekking voor degenen die openstaan voor de schoonheid en de creatieve geest van deze betoverende stad.


Florence (Firenze)- Italië

In Florence, de schatkamer van de Renaissance, waar je prachtige musea vindt zoals:  Uffizi Gallery gelegen aan de oever van de rivier de Arno, is de Uffizi Gallery een van de oudste en beroemdste kunstmusea ter wereld. Het herbergt een indrukwekkende collectie Renaissance-kunst, waaronder werken van meesters als Michelangelo, Leonardo da Vinci, Botticelli en Raphael.

Museum Bargello, gehuisvest in een voormalig middeleeuws paleis, is het Bargello Museum gespecialiseerd in beeldhouwkunst en toegepaste kunst uit de Renaissance en is ook echt een aanrader. 

Museo Galileo is gewijd aan de geschiedenis van de wetenschap en herbergt een fascinerende collectie van astronomische instrumenten, wetenschappelijke apparaten en artefacten die de ontwikkeling van de wetenschap door de eeuwen heen illustreren.

Naast deze musea vind je er nog meerdere in Florence, maar je vindt er veel kunst buiten de  beroemde musea, zoals op straat, rondom pleinen. 

Straatkunst in Florence vind je in de wijk Santo Spirito, deze wijk staat bekend om zijn levendige straat kunstscene. Wandel door de smalle straatjes en ontdek kleurrijke muurschilderingen, graffiti en artistieke uitingen die de lokale cultuur weerspiegelen.

In de wijk Oltrarno zijn talloze ambachtelijke werkplaatsen te vinden, waar ambachtslieden traditionele Florentijnse ambachten beoefenen zoals lederbewerking, keramiek en goudsmeden. Je kunt deze vakmensen aan het werk zien en unieke kunstwerken rechtstreeks vanuit de werkplaats kopen.

Straatartiesten vind je op Piazza della Signoria. Van levende standbeelden tot muzikanten, het plein bruist van creativiteit en entertainment. Ook leuk om te bezoeken is de  Antiekmarkt op de Piazza dei Ciompi met een groot aanbod aan antieke meubels, sieraden, boeken en snuisterijen.

Florentijnse keramiek vind je weer op de Mercato delle Pulci: de vlooienmarkt van Florence,  hier vind je prachtige Florentijnse keramiek, waaronder handbeschilderde borden, vazen en tegels. 

De beroemde Ponte Vecchio, de oudste brug van Florence, waar je kunt genieten van het adembenemende uitzicht over de rivier de Arno, en de prachtige Duomo di Firenze, de kathedraal van Florence mogen niet overgeslagen worden bij een bezoekje aan de stad Florence.


Barcelona – Spanje

In Barcelona komt kunst tot leven op elke straathoek, in elk plein en in elk museum. De stad ademt een sfeer van creativiteit en innovatie, die terug te vinden is in zowel haar musea als haar levendige straten.

De wereldberoemde Sagrada Família van Antoni Gaudí is niet alleen een architectonisch meesterwerk, maar ook een viering van de natuur en het spirituele. De gebeeldhouwde gevels en gedetailleerde torens vormen een levendige expressie van Gaudí’s organische stijl. Een bezoek aan dit iconische gebouw laat een blijvende indruk achter van de creatieve visie van een van Barcelona’s meest geliefde zonen.

Langs de boulevard van Barcelona strekken zich kilometers aan zandstranden uit, waar kunstenaars hun creaties tentoonstellen aan het passerende publiek. Van zandsculpturen tot straatartiesten en muzikanten, de strandpromenade is een levendige galerij van lokale talenten.

In het hart van de stad biedt het Picasso Museum een fascinerend inzicht in het vroege werk van de legendarische kunstenaar. Gelegen in de gotische wijk, herbergt het museum een uitgebreide collectie van Picasso’s schilderijen, tekeningen en sculpturen, waardoor bezoekers de evolutie van zijn artistieke stijl door de jaren heen kunnen volgen.

Het MACBA (Museum voor Hedendaagse Kunst van Barcelona) is een avant-gardistisch museum gewijd aan de kunst van de 20e en 21e eeuw. Met een eclectische mix van tentoonstellingen, performances en evenementen, biedt het MACBA een platform voor innovatieve kunstenaars om hun werk aan een breed publiek te presenteren.

Wanneer de avond valt, komen de straten van de wijk El Raval tot leven met kleurrijke street art en graffiti. Langs de muren van verlaten gebouwen en smalle steegjes, vinden bezoekers een schat aan creatieve expressie, variërend van politieke boodschappen tot abstracte kunstwerken.

Wat je ook zeker niet mag overslaan is het Park Güell, een prachtig park met uitzicht over de stad en kunstwerken van Gaudi. 

Of je nu door de straten dwaalt, de musea verkent of gewoon geniet van het bruisende stadsleven, Barcelona biedt een ongeëvenaarde ervaring voor kunstliefhebbers van alle achtergronden. Het is een stad die blijft inspireren en verrassen, keer op keer.


Wenen – Oostenrijk

In Wenen, de historische hoofdstad van Oostenrijk, is kunst diep geworteld in de stadscultuur en het erfgoed. Van majestueuze paleizen tot wereldberoemde musea en levendige straatkunst, Wenen biedt een schat aan artistieke ervaringen voor zowel lokale bewoners als bezoekers.

Het Kunsthistorisches Museum, gelegen aan de beroemde Ringstraße, is een van ’s werelds meest indrukwekkende kunstmusea. Het herbergt een uitgebreide collectie van meesterwerken van kunstenaars als Rembrandt, Vermeer en Rubens, waardoor het een onmisbare bestemming is voor liefhebbers van klassieke kunst.

Even iconisch is het Belvedere-paleis, een meesterwerk van barokke architectuur dat nu dienst doet als museum voor Oostenrijkse kunst. Hier kunnen bezoekers genieten van werken van Gustav Klimt, waaronder zijn beroemde schilderij “De Kus”, evenals andere meesterwerken van de Weense Secession-beweging.

Voor liefhebbers van moderne kunst is het Museum voor Toegepaste Kunst (MAK) een must-visit. Dit innovatieve museum toont een eclectische mix van toegepaste kunst, design en architectuur, met tentoonstellingen die de grenzen van creativiteit en functionaliteit verkennen.

Maar kunst in Wenen beperkt zich niet tot de museum muren. Langs de straten van de stad kunnen bezoekers talloze artistieke uitingen ontdekken, van kleurrijke graffiti in de hippe wijken tot elegante sculpturen in de parken en pleinen.

Een wandeling door de wijk Neubau onthult een schat aan alternatieve kunstgalerijen, boetieks en cafés, waar lokale kunstenaars hun werk presenteren aan een geïnteresseerd publiek. Hier kunnen bezoekers originele kunstwerken ontdekken en zelfs rechtstreeks van de kunstenaar kopen.

Ook zeker de moeite waard is het Schönbrunn Paleis, vaak liefkozend het “kasteel van Sissi” genoemd, is een van de meest iconische bezienswaardigheden van Wenen. Dit prachtige paleis, gelegen in het hart van de stad, was ooit de zomerresidentie van de Habsburgse keizers en keizerinnen, onder wie keizerin Elisabeth van Oostenrijk, beter bekend als keizerin Sissi.

Het Schönbrunn Paleis is een meesterwerk van barokke architectuur en heeft meer dan 1.400 kamers, waaronder de privékamers van keizerin Sissi, die nu open zijn voor het publiek. Bezoekers kunnen een glimp opvangen van het weelderige leven aan het hof en de elegantie van het keizerlijke tijdperk ervaren terwijl ze door de prachtig ingerichte zalen dwalen.

Wenen is een stad die leeft en ademt met kunst in al zijn vormen, van de prachtige klassiekers tot de gedurfde experimenten van hedendaagse kunstenaars. Of je nu een liefhebber bent van oude meesters of op zoek bent naar de nieuwste artistieke trends, Wenen biedt een onvergetelijke reis door de wereld van de kunst.


New-York

New York City, de bruisende metropool aan de oostkust van de Verenigde Staten, is een ware schatkamer van kunst en cultuur. Van wereldberoemde musea tot levendige straatkunst, de stad biedt een overvloed aan artistieke ervaringen voor zowel lokale bewoners als bezoekers van over de hele wereld.

Het Solomon R. Guggenheim Museum, vaak kortweg het Guggenheim genoemd, is een van de meest opvallende architectonische en culturele juweeltjes van New York City. Ontworpen door de legendarische architect Frank Lloyd Wright, staat het museum bekend om zijn iconische spiraalvormige ontwerp en innovatieve benadering van tentoonstellingsruimte.

Het Guggenheim herbergt een indrukwekkende collectie moderne en hedendaagse kunst, met werken van kunstenaars als Kandinsky, Picasso, Mondriaan en Van Gogh, naast vele andere invloedrijke namen. De unieke spiraalvormige indeling van het museum zorgt voor een dynamische ervaring voor bezoekers, waarbij ze langs de tentoongestelde werken kunnen lopen terwijl ze geleidelijk omhoog gaan naar de top van het gebouw.

Een van de meest iconische kunstinstituten van New York is het Metropolitan Museum of Art, ook wel bekend als het Met. Dit gigantische museum herbergt een indrukwekkende collectie kunstwerken uit verschillende tijdperken en culturen, variërend van oude Egyptische artefacten tot moderne meesterwerken. Met meer dan twee miljoen werken in zijn collectie is het Met een bestemming op zich.

Een andere must-visit voor kunstliefhebbers is het Museum of Modern Art (MoMA), dat een uitgebreide collectie moderne en hedendaagse kunstwerken herbergt, waaronder werken van kunstenaars als Picasso, Van Gogh, Warhol en Pollock. Het MoMA biedt een fascinerende kijk op de evolutie van de moderne kunst en is een essentieel onderdeel van de New Yorkse kunstscene.

Maar kunst in New York gaat verder dan de musea. Langs de straten van de stad kunnen bezoekers een schat aan straatkunst ontdekken, van kleurrijke muurschilderingen in buurten als Bushwick en Williamsburg in Brooklyn tot opvallende straatartiesten in Washington Square Park en Union Square.

Naast kunst zijn er ook nog vele bezienswaardigheden in New-York: Van de glinsterende skyline van Manhattan tot de historische bezienswaardigheden van Brooklyn, hier zijn enkele van de meest beroemde attracties van de Big Apple:

  • Statue of Liberty: Het symbool van vrijheid en democratie, deze imposante dame verwelkomt bezoekers in de haven van New York en biedt adembenemende uitzichten vanaf haar kroon.
  • Times Square: Het bruisende hart van Manhattan, Times Square is een schitterende lichtshow van billboards, theaters en drukte, die nooit lijkt te slapen.
  • Central Park: Een oase van groen in het midden van de stad, Central Park is een speeltuin voor New Yorkers en bezoekers, met zijn weelderige landschappen, vredige meren en culturele attracties.
  • Brooklyn Bridge: Een meesterwerk van architectuur en techniek, deze majestueuze hangbrug verbindt Manhattan met Brooklyn en biedt spectaculaire uitzichten op de skyline en de rivier de East River.
  • 9/11 Memorial & Museum: Een ontroerend eerbetoon aan de slachtoffers van de aanslagen van 11 september 2001, deze gedenkplaats biedt bezoekers de kans om te reflecteren en te herdenken te midden van de herinneringen aan de tragedie.

Broadway: Het episch centrum van live-entertainment, Broadway biedt een scala aan theatershows, van klassieke musicals tot baanbrekende toneelstukken, die bezoekers betoveren en inspireren.


Tokyo – Japan

Tokyo, de bruisende hoofdstad van Japan, is een metropool die bekend staat om zijn dynamische mix van moderne technologie, eeuwenoude tradities en een levendige kunstscene. Van historische tempels tot hypermoderne musea, hier is een uitgebreide beschrijving van de kunst en bezienswaardigheden die Tokyo te bieden heeft:

Tokyo is een smeltkroes van artistieke expressie, met een overvloed aan kunstgaleries, straatkunst en culturele instellingen die bezoekers betoveren met hun diversiteit en creativiteit. Het Mori Art Museum, gelegen in de Roppongi Hills, is een van de meest vooraanstaande hedendaagse kunstmusea van de stad en biedt een scala aan tentoonstellingen van Japanse en internationale kunstenaars. 

Voor liefhebbers van moderne kunst is het teamLab Borderless Museum een must-visit, met zijn immersieve digitale kunstinstallaties die de zintuigen prikkelen en de verbeelding stimuleren.

Tokyo is bezaaid met een schat aan bezienswaardigheden die de rijke geschiedenis en cultuur van Japan weerspiegelen. De Senso-ji Tempel in Asakusa is een van de oudste en meest vereerde tempels van Tokyo, met zijn indrukwekkende poort, pagode en heilige hal die jaarlijks miljoenen bezoekers trekt. De Meiji-schrijn, gelegen in het hart van het bruisende Shibuya, is een oase van rust en sereniteit, gewijd aan keizer Meiji en keizerin Shoken en omgeven door uitgestrekte bossen.

Voor een panoramisch uitzicht over de stad is een bezoek aan de Tokyo Tower of de Tokyo Skytree een must, waar bezoekers kunnen genieten van adembenemende vergezichten over de skyline van Tokyo en daarbuiten. 

Tokyo biedt ook een overvloed aan culturele ervaringen, van traditionele theeceremonies en sumo-wedstrijden tot kleurrijke festivals en straatoptredens. Of je nu door de straten van de levendige wijken Shibuya en Shinjuku dwaalt of de rustige tempels en tuinen van de stad verkent, Tokyo betovert en inspireert met zijn unieke mix van traditie en moderniteit.


Athene – Griekenland

Athene, de historische hoofdstad van Griekenland, is doordrenkt van millennia oude geschiedenis en cultuur, met een schat aan kunst en bezienswaardigheden die bezoekers betoveren met hun schoonheid en betekenis.

De stad Athene heeft een rijke artistieke traditie die teruggaat tot de oudheid, met invloeden van verschillende beschavingen die door de eeuwen heen de stad hebben gevormd. Het Akropolismuseum, gelegen aan de voet van de Akropolis, herbergt een indrukwekkende collectie sculpturen, reliëfs en andere artefacten die dateren uit de klassieke oudheid. Bezoekers kunnen hier de beroemde marmeren beelden van het Parthenon bewonderen, evenals tal van andere schatten die zijn opgegraven rond de heilige heuvel.

Een andere opvallende kunstinstelling in Athene is de De National ePinacotheek – Alexandros Soutsos Museum , die een uitgebreide collectie Griekse schilderkunst herbergt, variërend van de Byzantijnse periode tot de moderne tijd. Hier kunnen bezoekers werken bewonderen van beroemde Griekse kunstenaars, maar ook internationale meesters.

Athene staat bekend om zijn rijke archeologische erfgoed, met enkele van ’s werelds meest beroemde en belangrijke archeologische vindplaatsen. De Akropolis, een UNESCO-werelderfgoedlocatie, domineert de skyline van de stad en herbergt enkele van de meest iconische monumenten uit de klassieke oudheid, waaronder het Parthenon, de Erechtheion en de Tempel van Athena Nike.

De oude Agora van Athene, gelegen aan de voet van de Akropolis, was ooit het politieke en sociale centrum van de stad en herbergt tal van historische ruïnes en monumenten, waaronder de Stoa van Attalos en de Tempel van Hephaestus.

Voor een glimp van het moderne Athene kunnen bezoekers een wandeling maken door de levendige wijk Plaka, met zijn kronkelende straatjes, kleurrijke huizen en traditionele taverna’s. Hier kunnen bezoekers genieten van lokale gerechten en souvenirs kopen in de vele boetieks en ambachtswinkels.

Athene is een stad waar het verleden en het heden naast elkaar bestaan, en waar elke steen een verhaal te vertellen heeft. Of je nu door de eeuwenoude ruïnes van de Akropolis dwaalt of geniet van een espresso op een terrasje in Plaka, Athene betovert en inspireert met zijn tijdloze schoonheid en rijk erfgoed.


Londen – Engeland

Londen, de bruisende hoofdstad van het Verenigd Koninkrijk, is een stad die doordrenkt is van geschiedenis, cultuur en artistieke diversiteit. 

Het prachtige Londen herbergt enkele van ’s werelds meest prestigieuze kunstinstellingen, waar bezoekers kunnen genieten van een uitgebreide collectie kunstwerken uit alle hoeken van de wereld en van alle tijdperken. Het British Museum, gelegen in het hart van Londen, is een van ’s werelds grootste musea en herbergt een indrukwekkende collectie van kunst en artefacten uit de hele geschiedenis, waaronder de Rosetta Stone en de Elgin Marbles.

De National Gallery, gelegen aan de beroemde Trafalgar Square, is de thuisbasis van een uitgebreide collectie westerse Europese schilderkunst, variërend van de middeleeuwen tot de moderne tijd. Hier kunnen bezoekers werken bewonderen van meesters als Leonardo da Vinci, Vincent van Gogh, Rembrandt en Michelangelo.

Naast zijn musea en galeries heeft Londen een overvloed aan historische en culturele bezienswaardigheden die bezoekers betoveren met hun schoonheid en betekenis. De Tower of London, een UNESCO-werelderfgoedlijst, is een van de meest iconische bezienswaardigheden van de stad, met zijn middeleeuwse kasteel, koninklijke paleizen en de beroemde kroonjuwelen.

Een wandeling langs de Theems biedt een glimp van enkele van de beroemdste bezienswaardigheden van Londen, waaronder de Houses of Parliament, de Big Ben, de Tower Bridge en de London Eye. Deze iconische monumenten domineren de skyline van de stad en bieden adembenemende uitzichten over de rivier en de omliggende gebieden.

Voor een smaak van het moderne Londen kunnen bezoekers een wandeling maken door de levendige wijken Soho, Covent Garden en Shoreditch, waar ze kunnen genieten van hippe boetieks, kunstgalerijen, straatkunst en een bruisend nachtleven.

Londen is een stad die blijft verrassen en inspireren, met zijn eindeloze variëteit aan kunst, cultuur en geschiedenis. Of je nu door de eeuwenoude straten van de stad dwaalt of geniet van een voorstelling in een van zijn vele theaters, Londen biedt een onvergetelijke ervaring voor elke bezoeker.


Bilbao – Spanje

Bilbao, gelegen in het hart van Baskenland in Spanje, is een stad die de perfecte balans vindt tussen traditionele cultuur en hedendaagse kunst. 

De stad Bilbao staat wereldwijd bekend om het Guggenheim Museum, ontworpen door de beroemde architect Frank Gehry. Dit architectonische meesterwerk is een symbool geworden van de stad en herbergt een indrukwekkende collectie moderne en hedendaagse kunstwerken. Bezoekers kunnen genieten van tentoonstellingen van internationale kunstenaars en innovatieve installaties die de zintuigen prikkelen.

Naast het Guggenheim biedt Bilbao ook een levendige kunstscene met tal van galerie, kunstenaarsateliers en openbare kunstinstallaties. De wijk Bilbao La Vieja, ook bekend als Zorrozaurre, is een opkomende culturele hub met een bloeiende artistieke gemeenschap en een verscheidenheid aan kunstgalerijen en creatieve ruimtes.

Naast zijn kunstwerken heeft Bilbao ook een rijke geschiedenis en een scala aan historische en culturele bezienswaardigheden om te verkennen. Het Casco Viejo, de oude binnenstad van Bilbao, is een doolhof van smalle straatjes, middeleeuwse pleinen en historische gebouwen, waaronder de prachtige kathedraal van Santiago.

Een wandeling langs de rivier de Nervión biedt een prachtig uitzicht op de skyline van Bilbao en enkele van zijn meest opvallende moderne architectuur, waaronder de Zubizuri-brug van Santiago Calatrava en het Isozaki Atea-complex.

Voor een voorproefje van de Baskische cultuur kunnen bezoekers een bezoek brengen aan de Mercado de la Ribera, de grootste overdekte markt van Europa, waar ze lokale producten kunnen proeven en kopen. De Plaza Nueva, een sfeervol plein in het hart van de oude stad, is een populaire ontmoetingsplek waar bezoekers kunnen genieten van tapas, pintxos en lokale specialiteiten.

Bilbao is een stad die bruist van energie en creativiteit, en waar elke hoek een nieuwe ontdekking biedt. Of je nu de moderne kunstwerken bewonderd, de historische straten verkent of geniet van de lokale keuken, Bilbao biedt een onvergetelijke ervaring voor elke bezoeker.


Mexico-stad – Mexico

Mexico-Stad, een bruisende metropool vol kleur, cultuur en geschiedenis, biedt een rijke verscheidenheid aan kunst en bezienswaardigheden die bezoekers van over de hele wereld betoveren. 

Het levendige Mexico-Stad heeft een bloeiende kunstscene, waarin zowel traditionele ambachten als hedendaagse kunst een prominente rol spelen. Het nationale paleis van Schone Kunsten (Palacio de Bellas Artes) is een van de belangrijkste culturele centra van de stad, met een indrukwekkende collectie muurschilderingen, sculpturen en tentoonstellingen van Mexicaanse en internationale kunstenaars.

De wijk Coyoacán staat bekend om zijn artistieke erfgoed en herbergt verschillende musea en galeries, waaronder het Frida Kahlo Museum, dat gevestigd is in het voormalige huis van de beroemde Mexicaanse kunstenares Frida Kahlo. Hier kunnen bezoekers een kijkje nemen in het leven en werk van deze iconische figuur van de Mexicaanse kunst.

Naast zijn kunstwerken heeft Mexico-Stad ook een schat aan historische en culturele bezienswaardigheden die de rijke geschiedenis van de stad weerspiegelen. Het historische centrum van Mexico-Stad, ook wel bekend als het Zócalo, is de thuisbasis van enkele van de oudste en meest indrukwekkende gebouwen van de stad, waaronder de majestueuze kathedraal van Mexico-Stad en het Nationaal Paleis.

Een wandeling door de kleurrijke straten van de wijk La Condesa biedt een glimp van het moderne Mexico-Stad, met zijn trendy boetieks, hippe cafés en levendige street art-scene. Hier kunnen bezoekers genieten van de bruisende sfeer en de eclectische mix van culturen die de stad zo uniek maken.

Voor een voorproefje van de Mexicaanse keuken kunnen bezoekers een bezoek brengen aan de Mercado de San Juan, een bruisende markt waar ze lokale gerechten en ingrediënten kunnen proeven en kopen. De wijk Xochimilco, met zijn kleurrijke drijvende tuinen en kanalen, biedt een ontspannen en schilderachtige omgeving waar bezoekers kunnen genieten van een traditionele boottocht en de lokale cultuur kunnen ervaren.

Mexico-Stad is een stad van contrasten, waar het oude en het nieuwe naast elkaar bestaan en waar elke hoek een nieuw avontuur biedt. Of je nu geniet van de kunstwerken, de historische bezienswaardigheden verkent of de lokale gerechten proeft, Mexico-Stad biedt een onvergetelijke ervaring voor elke bezoeker.


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven