De top 7 van de beste boeken over Schilderen Met Aquarel 2024

In de wereld van kunst en creativiteit is schilderen met aquarel een tijdloze en betoverende kunstvorm. Met zijn transparante lagen, delicate kleuren en vloeiende technieken heeft aquarel schilderen generaties lang kunstenaars geïnspireerd en betoverd.

Of je nu een beginnende kunstenaar bent die zijn eerste stappen zet in de wereld van aquarel schilderen, of een ervaren vakman op zoek naar nieuwe inspiratie en technieken, er zijn talloze boeken die je kunnen begeleiden en inspireren op je creatieve reis.

In deze blog zullen we enkele van de beste boeken over schilderen met aquarel verkennen, variërend van technische handleidingen en praktische handleidingen tot inspirerende kunstenaarsprofielen en meesterwerken. Of je nu op zoek bent naar tips voor het mengen van kleuren, het creëren van texturen, het vastleggen van landschappen of het verkennen van abstracte expressie, deze boeken bieden een schat aan kennis en inspiratie voor zowel beginners als gevorderde aquarellisten. 

Om je een goed beeld te geven van de boeken heb ik naast een boekomschrijving ook een link van Bol.com geplaatst. De link geeft veel extra informatie, via de link kun je het boek eenvoudig en snel bestellen.

Schilderen Met Aquarel

Hoe schildert Turner zijn expressieve landschappen? Hoe bouwt Nolde door het spel met water en verf zijn prachtige bloemschilderijen op? Geïnspireerd door het werk van grote meesters ontwikkelt u uw eigen schildervaardigheden. Schilderen met aquarel toont per hoofdstuk een bekend meesterwerk en analyseert de kenmerken en gebruikte technieken ervan. Daarna gaat uzelf aan de slag aan de hand van de stap-voor-stap uitleg. Dit boek zal iedere (amateur)kunstenaar verrijken met nieuwe kennis, vaardigheden en inzicht.


Handboek Deltas Schilderen met aquarel

Leer stap voor stap schilderen in dit praktische handboek aquarel. Ontdek welke verf, papiersoorten en penselen je zeker in huis moet halen, hoe je kleurentheorie, compositie en perspectief correct toepast en wat de typische schildertechnieken zijn van aquarel. Van eenvoudige wolken tot een imposante vuurtoren, dankzij de projecten in dit boek krijg je de belangrijkste kneepjes onder de knie en leer je bovendien hoe je met gouache je kunstwerken net dat tikkeltje extra geeft. Kortom, het perfecte handboek voor zowel iedere beginnende als gevorderde schilder!


Landschappen Schilderen In Aquarel

Prachtige landschappen vindt u overal, op beroemde vakantiebestemmingen, in nationale parken, soms zelfs direct naast uw deur. Met dit pakket Landschappen schilderen verkent u de aquareltechnieken in een gestructureerde cursus van zeven lessen. Elk daarvan biedt een aantal stapsgewijze oefeningen en een volledig landschapsproject. Al doende leert u nieuwe methoden. Naast een handleiding bevat dit pakket aquarelpapier, zeven tubes verf, een penseel en een palet, kortom alles wat u nodig hebt om te beginnen.


Aquarelleren – Een praktisch handboek

Aquarel (waterverf ) is het populairste schildermateriaal onder kunstenaars, want het is goedkoop, droogt snel en er kunnen oneindig veel nuances in licht en schaduw mee aangebracht worden. Dit boek biedt een complete, stapsgewijze handleiding die u begeleidt vanaf uw eerste penseelstreken tot het maken van kunstwerken die u trots tentoon kunt stellen. D

eel 1, Beginnen met aquarelleren, laat alle basistechnieken zien, van het maken van een wassing en het toepassen van nat in nat tot structuurtechnieken, zoals spatten, drogekwasttechniek en sgraffito. Deel 2, Aquarelprojecten, bevat meer dan 25 grote projecten die voortborduren op de schildertechnieken die in deel 1 aan bod kwamen. Ze zijn voorzien van instructies door vooraanstaande aquarellisten en behandelen allerlei populaire onderwerpen: luchten en water, landschappen, bomen en bloemen, stillevens, dieren, gebouwen en mensen.

Verder is er aanvullende informatie over hoe u bepaalde onderwerpen het beste kunt benaderen. Aquarelleren is helder geschreven, prachtig geïllustreerd en staat boordevol nuttige tips en technieken! Deze herdruk verschijnt in een geheel nieuwe uitvoering met een nieuw ISBN.


Aquarel om te ontspannen

Schilder je een weg naar ontspanning met projecten vol rustgevende tinten, eenvoudige methoden en stressvrije stap-voor-stap-instructies van aquarelleraar Angelica Torres. Ze leert je om te genieten van het creatieve proces, in plaats van je zorgen te maken over perfectie. Verlies jezelf in de kalmte van kleur die over het papier vloeit en laat je vervoeren naar serene, regenachtige bergen of velden vol wilde bloemen. Schilder schattige libellen, weelderige planten en magische maanstanden: de projecten in dit boek bieden de perfecte gelegenheid om tot rust te komen.

Je leert alles over tools en technieken, zodat je zelfverzekerd kunt creëren, zelfs als je nog nooit een penseel hebt vastgehouden. Daarnaast krijg je tips hoe je van meditatief aquarelleren een dagelijkse bezigheid kunt maken. Aquarel om te ontspannen laat je achter met een heldere geest en talloze aquarelschatten, ideaal voor wanddecoraties, wenskaarten, cadeautjes voor dierbaren en veel meer.

Angelica Torres is een aquarelkunstenaar en de artiest achter Love Letters to Milo, een populair YouTube-kanaal en Instagram-account waar ze aquarellessen geeft. Angelica woont in Orlando, Florida.


Aquarelleren voor beginners

Aquarelleren is de populairste schildertechniek onder aspirant-kunstenaars en met wat oefening kan iedereen het leren. Dit boek laat beginners kennismaken met het onderwerp, de materialen en technieken. Het vertelt bovendien hoe zij teken- en schildervaardigheden kunnen ontwikkelen en geeft advies over de manier waarop diverse thema’s aangepakt kunnen worden.


Bloemen aquarelleren

Een schilderij van een boeket of een fotolijst met bloemenrand, de composities van Marie Boudon nodigen uit om een kwast op te pakken en de magie van het aquarelleren te ontdekken.

Leer eerst alles over kwasten, papier en soorten aquarelverf. Ontdek daarna de basistechnieken van kleuren mengen, kleuren in elkaar laten overlopen en speel met de transparantie van aquarelverf. Marie laat op een heldere manier en stap voor stap zien hoe je rozen, anemonen, anjers en vele andere bloemen en bladeren schildert. En hoe je ze vervolgens combineert tot prachtige composities.

Een fijn schilderboek vol technieken, met daarbovenop mooie projecten om die technieken in toe te passen.


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven